Campus U.T.C.B.

Intrebari frecvente

1. Exista un termen limita pentru a face cerere de internet?

NU. Acestea se pot face pe tot parcursul anului, mai putin in vacantele scolare.

2. Ce MAC trebuie sa completez in cererea de acces internet?

MAC-ul (Physical Address) care trebuie completat in cerere este cel al device-ului care se conecteaza la priza de internet.
Acest device poate fi un computer sau un router (daca aveti un switch sau un Access Point conectat intre priza de internet computer/router acesta nu se ia in considerare).
Ce MAC completez in cerere in functie de cum conectam echipamentele la priza de internet:
  1. computer conectat cu cablul direct la priza de internet = MAC placa de retea (interfata) pentru cablu (la laptop a nu se completa MAC-ul wifi);
  2. computer conectat la router - router conectat la priza de internet = MAC interfata Internet/WAN a routerului;
  3. computer conectat la Access Point - Access Point conectat la priza de internet - MAC placa de reta (interfata) wifi;
  4. computer conectat la un switch = cazul a.

3. Cum aflu MAC-ul (Physical Address) in Windows?

Deschidem o fereastra Command Prompt unde dam comanda: 

getmac -v -fo list

Din lista afisata luam adresa placii de retea (Network Adapter) pe care o utilizam pentru conectarea la internet (in general este Local Area Connection) sau acesati tutorialul in functie de sistemul de operare: XPWindows 7 sau Windows 10. 

4. La ce adresa putem transmite un email in cazul in care avem probleme cu internetul in Campus?

campus |@| utcb.ro

5. Am dat REPLY si inca nu ma regasesc pe liste. Ce se intampla?

Inseamna ca cererea inca nu a fost procesata sau nu ati dat REPLY asa cum scrie in formular. La orice cerere transmisa catre noi (cu reply la mailul primit dupa ce ati completat cererea si ati apasat butonul TRIMITE) se va confirma procesarea ei prin email sau pe site unde se specifica data si ora de UPDATE a procesarii cererilor.

6. Am transmis cererea o data, ce fac in cazul in care am gresit ceva?

In acest caz nu mai este necesar sa transmiteti alta cerere, ci doar sa transmiteti un email in care la Subject sa scrieti: Modificare date: nume prenume, iar in corpul mesajului sa va declarati CNP-ul, precum si modificarile dorite.

7. Ce fac in cazul in care m-am mutat in alta camera/camin sau mi-am schimbat calculatorul/placa de reta (MAC schimbat)?

In acest caz nu mai este necesar sa transmiteti alta cerere, ci doar sa transmiteti un email in care la Subject sa scrieti: Modificare date: nume prenume, iar in corpul mesajului sa va declarati CNP-ul, precum si modificarile dorite (la fel ca la punctul anterior). 

8. Ce fac in cazul in care ma regasesc pe liste dar nu imi merge internetul?

In cazul in care calculatorul este corect configurat (IP si DNS automat) si nu aveti internet, transmiteti un email in care la Subject sa scrieti: Probleme conexiune: nume prenume, iar in corpul mesajului sa va declarati CNP-ul, MAC-ul, precum si problema aparuta cat mai in amanunt. Va rugam sa ne transmiteti si ultimile doua print screen-uri/poze conform: Tutorial Print screen detalii retea: XPWindows 7 sau Windows 10
In cazul in care aveti un router conectat la priza de internet, va rugam sa faceti poze la status-ul conexiunii de Internet/WAN.

 

pe masura ce mai apar alte intrebari, vor fi postate aici si raspunsurile

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.